kolesterol

Kurs: Nytt blikk på kolesterol

Dato: torsdag 29. september

Kl. 17.30 – 21.00

Pris: 595,-


Dr. Hexebergs klinikk ønsker velkommen til kurs i Sandnes!


Arrangør: eventas.no


Billetter kjøpes HER


BEHOLD ET FRISKT HJERTE LENGST MULIG!

  • Er det skadelig å ha høyt kolesterol?
  • Får jeg tette blodårer om jeg spiser fet mat?
  • Hvordan holder jeg meg frisk lengst mulig?
  • Er vi blitt lurt?

I mer enn 50 år har helsemyndighetene fortalt oss at om vi spiser mye kolesterolholdige og fete matvarer, vil kolesterolet vårt stige og vi risikerer å få trange blodårer og hjertesykdom. Vi er blitt anbefalt å unngå smør på brødskiven, bytte ut helmelk med skummet, skjære fettranden av kotelettene og velge lettprodukter.

Er det veien å gå? Legeparet Erik og Sofie Hexeberg stiller spørsmål ved kostholdsrådene og ved hvorfor rundt 600 000 nordmenn bruker kolesterolsenkende medisiner. Kan det være mulig å forebygge hjerte- og karsykdom også gjennom kostholdet? Ja, mener legeparet.

Ved å delta på kurset får du ny viten som gjør at du kan ta bevisste og informerte helsevalg. Basert på forskning og Dr. Hexebergs lange erfaring med hjertepasienter får du råd om hvordan du kan holde hjertet ditt sunt og friskt lengst mulig gjennom å spise mat som er riktig for akkurat deg.

Ønsker du å gi deg selv eller noen du er glad i en ny start? Bli med oss på kurs!


Kursledere og foredragsholdere:

Lege dr. med. Sofie Hexeberg, kostholdsekspert med doktorgrad innen ernæring, og lege dr. med. Erik Hexeberg, spesialist i indremedisin. Sammen driver de Dr. Hexebergs klinikk og er særlig opptatt av hvordan riktig mat kan gi bedre helse. Sofie har utgitt en rekke bestselgende bøker om helse og kosthold, med et samlet opplag på over 155 000 eksemplarer.


Ny bok kommer 28.03.2022

Nytt blikk på KOLESTEROL

I denne boka får du vite hvorfor høyt kolesterol ikke er farlig for alle, og hvordan forskning kan lyve. Det er ikke slik at et høyt totalkolesterolnivå nødvendigvis fører til tette blodårer, hevder forfatterne, som begge er leger med doktorgrad og har lang erfaring med hjertepasienter. Det er bare en del av det «dårlige» kolesterolet som er skadelig, og det måles ikke ved vanlige kolesteroltester hos fastlegen. I boka forteller forfatterne om hvordan de ulike kolesteroltypene virker i kroppen, og stiller spørsmål ved sammenhengen mellom fet mat, høyt kolesterol og tette blodårer. Deres lange pasienterfaring og et dypdykk i forskningen har overbevist dem om at sykdomsårsaken må være mer kompleks enn det som er den gjengse oppfatningen på legekontorene og hos helsemyndighetene. Det er ikke gitt at det beste for hjertet er å velge lettprodukter og unngå mettet fett.

Rundt 600 000 nordmenn bruker kolesterolsenkende medisiner, og antall brukere har økt med nesten 40 prosent i løpet av ti år. Har alle disse egentlig nytte av medisinene? Eller merker de bare bivirkningene? I boka får du vite hvordan du kan endre kostholdet til beste for blodårene og hjertet, og dermed kanskje unngå medisiner – og du kan lese historier om hvordan andre klarte det.